tiistai 15. elokuuta 2017

Pattern testing for Annelaine Patterns: Feather dress

Pääsin jo keväällä testaamaan Annelaine Patternsin uutta Feather dress -kaavaa. Kuvien julkaiseminen on jäänyt, mutta tässä nämä vihdoin tulevat. Kyseessä on siis pikkutyttöjen mekkokaava, joka on saatavilla alkaen koosta 9kk aina kuusivuotiaan kokoon saakka. Nämä omat mekkoni on ommeltu kolmevuotiaan koossa ja koko vastaa kyllä mielestäni hyvin kuvausta, sillä tämä meidän kolmevuotias neiti on hieman pieni ikäisekseen.

Kaavassa on vaihtoehdot sekä eri pituisille hihoille että hihattomille versioille. Lisäksi mekkoon voi halutessaan laittaa taskut ja/tai vyötärökuminauhan. Kaavan mukana tulee yksityiskohtainen ompelututoriaali kuvineen päivineen, joten mekko on tehtävissä oleva myös aloittejalle. Kaavan löytää täältä.

Kankaana tässä mekossa on Jyväskylän kangaskaupan Olaf-trikoo, johon lapsi tietenkin ihastui oikopäätä. Itse olisin saattanut valita jonkin muun kankaan, mutta minkäs teet ;)








Vilautan myös ensimmäisen kaavavedoksen perusteella ommellun mekon kuvat, vaikka ne melko huonolaatuisia ovatkin. Tämä mekko on myös ommeltu koossa 3T, mutta kankaana on trikoon sijaan Ohlssons Tygerin bambicollege. Taskupusseissa puolestaan on kankaana harmaavalkoraitainen trikoo, joka on muistaakseni peräisin Majapuulta.






Lisäksi tein samalla kaavalla vielä neidille päiväunimekon tarhaan, kun edellinen alkoi olla aika pieni. Päikkäriasuhan ei toki voi olla mikä tahansa yöpuku, vaan sen on oltava päiväkäyttöön soveltuva, väittää kolmevuotias. Lisäksi kankaan oli oltava tismalleen sama kuin edellisessä mekossa, värin sentään sai vaihtaa :) Tämä päikkärimekkonen on ommeltu ilman vyötärökuminauhaa PaaPiin Siiri ja Myyry -trikoosta. Takahelma on lisäksi kaavasta poiketen suora, eikä kaarrettu.Tämä uniasu pakataankin taas reppuun mukaan, kun tarha-arki huomenna kesäloman jäljiltä taas jatkuu.

Mekkokaava on mielestäni oikein kiva peruskaava, josta on helppo muokata mekkoja sekä arkeen tai juhlaan. Varmasti näitä tulee itsekin taas tehtailtua lisää, kunhan syksy on tästä saatu kunnolla polkaistua käyntiin. Vielähän saa haaveilla kesävaatteista ja -keleistä, eikö? :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti